Článek
Lidé přicházejí a odcházejí, ale láska k pizze je věčná. Je vám toto motto blízké? Pak jste už určitě někdy byli v situaci, kdy jste měli neodkladnou chuť na pizzu, ale z nějakého důvodu na ni nemohli zajít do restaurace a zároveň jste se nechtěli ošidit nekvalitní mrazenou náhražkou. Nejen pro tyto chvíle je dobré mít v záloze ověřený recept na domácí pizzu, která se vždy povede.
Klíčem k úspěchu je rukama rozprostřít těsto na co nejtenčí placku a tu potom péct v troubě vyhřáté na maximum – klidně 250 a více stupňů. Pizza je pak pěkně křupavá a stačí jí kolem 10 až 15 minut pečení.
Na dvě velké pizzy si připravte 300 g hladké mouky, lžičku cukru, ½ lžičky sušeného droždí, ¾ lžičky soli, lžíci olivového oleje (a další na potření) a 200 ml teplé vody a samozřejmě mozzarellu. Omáčku můžete použít i kupovanou, ale voňavou domácí omáčku zvládnete během chvilky. Já do ní dávám 250 ml rajčatové passaty, sůl, pepř, oregano, trošku olivového oleje a česnek. Pečení zdar!
PIZZA TROCHU JINAK... DIETNĚJI!
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na domácí pizzu. Třeba tu s karamelizovanou cibulí, olivami a balkánem, elegantní verzi s hruškami a sýrem s modrou plísní nebo sladkou s jahodami a lučinou.
Co se vám honí hlavou, když někdo v pizzerii navrhne, že si dáte pizzu napůl? Také předstíráte, že jste neslyšeli?