Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte na 12 špalků, osolte, opepřete, zalejte půlkou olivového oleje a nechte odpočinout.
02.
Brambory omyjte, nakrájejte na měsíčky a dejte do zapékací misky. Přidejte celé stroužky česneku i se slupkou, osolte, opepřete a zalijte zbytkem olivového oleje. Dejte péct na 20 minut na 200 °C.
03.
Mezitím připravte maso. Špalky krkovice vyndejte z oleje, přiložte na ně tymián, obalte pancettou a připevněte kuchyňským provázkem. Poté, co se brambory pekly, vyndejte pekáček, na brambory položte maso a celá cherry rajčata a dejte péct na dalších 20 minut. Podávejte například s lehkým zeleninovým salátem.
Vepřovou krkovičku můžete připravit i na pivě s hermelínem.