Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Milujete maso, ale už vám došla inspirace, jak ho upravit? My vám dnes přinášíme skvělý recept na šťavnatou krkovici v pancettě.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g krkovice
  • 12 plátků pancetty
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
  • 8 stroužků česneku
  • 8 ks brambor
  • 100 g cherry rajčat
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžíce mořské soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na 12 špalků, osolte, opepřete, zalejte půlkou olivového oleje a nechte odpočinout.

02.

Brambory omyjte, nakrájejte na měsíčky a dejte do zapékací misky. Přidejte celé stroužky česneku i se slupkou, osolte, opepřete a zalijte zbytkem olivového oleje. Dejte péct na 20 minut na 200 °C.

03.

Mezitím připravte maso. Špalky krkovice vyndejte z oleje, přiložte na ně tymián, obalte pancettou a připevněte kuchyňským provázkem. Poté, co se brambory pekly, vyndejte pekáček, na brambory položte maso a celá cherry rajčata a dejte péct na dalších 20 minut. Podávejte například s lehkým zeleninovým salátem.

Vepřovou krkovičku můžete připravit i na pivě s hermelínem.

Související témata:

Načítám