Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 stupňů. Opláchnuté brambory nakrájejte podle jejich velikosti na poloviny či čtvrtiny, rozmístěte je do pekáče, posypte hrubou solí a případně zakápněte trochou oleje. Pokud ale máte radši brambory s tmavou krustičkou, olej vynechte. Pekáč vložte asi na 30–35 minut do trouby a vrhněte se na zbytek surovin.
02.
Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, nakrájejte je na čtvrtky a vložte je do lehce olejem vymazané zapékací mísy. Přidejte sušené švestky a na poloviny rozkrojené stroužky česneku a vložte do trouby k bramborám.
03.
Na pánvi rozehřejte trochu oleje a na něm z obou stran opečte dozlatova lehce osolené maso. Když jsou plátky krkovice nachystané, přidejte je do zapékací mísy k jablkům a nechte ještě asi 10 minut dopéct. Jablka a švestky během pečení krásně změknou – a přesně v tu chvíli je vše hotové.
Tip
Můžete podávat s majonézou nebo hořčicí.