Článek
Postup
01.
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na 4 díly. Pak ho osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. V pánvi rozehřejte olej a kusy masa na něm opečte zprudka z obou stran.
02.
Maso přendejte do pekáčku. V pánvi ve výpeku opečte na plátky nakrájený česnek. Zalijte vínem a nechte ho trochu odpařit. Přidejte hořčici, protlak a vše promíchejte.
03.
Směs povařte asi 5 minut a v závěru vmíchejte nasekanou petrželku. Hotovou směs nalijte na maso v pekáčku.
04.
Vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte přikryté hodinku. Pak maso odklopte a pečte ještě 20 minut až půl hodinky.
05.
Hotové maso podávejte přelité šťávou a jako příloha k němu bude chutnat bramborová kaše i pečené brambory nebo kuskus.
Zkuste také vepřovou krkovičku v mléce. Nevypadá to vábně, ale chuť takto dušeného masa je fantastická!