Hlavní obsah
3,8
(18)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Pečené křidélka jsou dobrota, za kterou moc neutratíte, a přesto si skvěle pochutnáte. Vyzkoušejte dozlatova upečené kousky s chutí chilli a medu. Podávejte se smetanovým dipem.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na maso
  • 1 kg kuřecích křídel
  • 100 ml oleje
  • 1 lžička mletého chilli
  • 3 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Dip
  • 250 g zakysané smetany
  • citronová kůra
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Křidélka dejte do velké mísy. Přidejte k nim olej, hořčici a prolisované stroužky česneku. Pak přidejte chilli, sůl, pepř, med a vše důkladně promíchejte. 

02.

Dvě hodiny je marinujte, ale můžete je klidně nechat naložené i přes noc.

03.

Poté je vyskládejte na plech nebo do pekáčku. Křidélka pečte asi třičtvrtě hodinky. V průběhu pečení je otočte. 

04.

Mezitím připravte dip. Zakysanou smetanu promíchejte s citronovou kůrou a šťávou. Vmíchejte sůl, pepř, tymián a nakonec zakapejte olejem. 

05.

Hotová křidélka podávejte s dipem a křupavým pečivem.

A jak nejlíp připravit kuření stehna? Zkuste ta křupavá máslová se sojovou omáčkou nebo plněná klobásovou náplní.

Související témata:

Načítám