Článek
Postup
01.
Začněte majonézou aïoli. Ponořte paličku česneku do oleje a konfitujte (pomalý způsob pečení/vaření masa nebo česneku) na 90 stupňů do měkka. Nechte vystydnout a vyloupejte stroužky.
02.
Do nádoby dejte konfitovaný česnek, žloutky, hořčici, sůl, pepř a kapku citronové šťávy. Rozmixujte s oběma oleji na majonézu.
03.
Omyté a osušené brambory v celku namarinujte v oleji, osolte a opepřete. Dejte na plech. Přidejte rozmačkané stroužky česneku a pečte v troubě s tymiánem do měkka – je to asi 20 minut na 200 stupňů.
DALŠÍ TIPY, CO S KREVETAMI
04.
Celé krevety očistěte od hlav, oloupejte a vyndejte střívko, nebo použijte již vyloupané krevety s hlavou. Omyjte, osušte a zabalte do šunky jamón serrano (sušená šunka podobná prosciuttu). Připravte si 8 bambusových špejlí a každou krevetu podélně napíchněte.
05.
Na pánev dejte olej, česnek nakrájejte na plátky a lehce opečte, aby olej chytil česnekovou chuť. Česnek vyndejte, vložte krevety a opečte je.
06.
Servírujte všechno společně jako lehkou večeři, nebo zvlášť jako jednohubky.
A teď nechte čtení a podívejte se na video Televizeseznam.cz, kde vám celý postup ukážeme. Takže, jak na krevety v sušené šunce?