Hlavní obsah
3,5
(6)
Foto: from my point of view, Shutterstock.com

Foto: from my point of view, Shutterstock.com

Krevety jsou super rychlé na přípravu a nejvíc jim sluší jen pár ochucujících ingrediencí. Skvěle si s nimi už tradičně umí poradit pochopitelně přímořské národy, tak proč si je neudělat na středomořský způsob, nakombinované se zeleninou.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g krevet
  • 100 g červené cibule
  • 100 g artyčoků
  • 100 g červené papriky
  • 100 g žluté papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky grilovacího koření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks limetky
Článek

Postup

01.

Krevety osolte, opepřete, posypte grilovacím kořením, zakápněte olivovým olejem a nechte chvilku odležet. Zeleninu nakrájejte na kousky. Zeleninu střídavě s krevetami napichujte na špejli. (Abychom předešli spálení špejlí, je vhodné je předem na 30 minut namočit do studené vody.) Špízy potřete rozpuštěným máslem a poté grilujte na středním žáru na alobalovém tácu. Jakmile jsou hotové, pokapejte je šťávou z limetek a podávejte s pečivem.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie3 443,67 kJ
Bílkoviny43,75 g
Tuky56,09 g
Sacharidy37,45 g
Sůl7,53 g
SAFA17,23 g
Vláknina18,08 g
Cukry16,27 g
Související témata:

Načítám