Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Malé krevetky restujte po rozmražení opravdu jen pár minut. Jakmile zrůžoví, jsou hotové, delší úpravou by naopak tuhly a gumovatěly.

10 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 plátek másla
  • 1/4 hlávky ledového salátu
  • 4 plátky světlého toastového chleba
  • 1 špetka soli
  • 250 g krevet
  • 1 ks citronu
  • 4 snítky čerstvého kopru
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Krevety rozmrazte, opláchněte pod vodou a nechte důkladně okapat. Na pánvi rozehřejte olivový olej, ve kterém orestujte zprudka krevety a nasekaný česnek, jen dokud krevety  nezrůžoví . Osolte, opepřete a dochu'tte citronovou  šťávou. 

02.

Plátky toastového chleba lehce osmahněte na másle, poklaďte natrhaným ledovým salátem a navrstvěte na něj krevety. Přizdobte plátkem citronu a snítkou kopru nebo jiné oblíbené bylinky.

Načítám