Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Krevety se už dnes celkem běžně nacházejí na jídelníčků mnoha středoevropanů. Pokud se stále bojíte jejich přípravy, tak vězte, že opravdu není čeho. Pamatujte jen na to, že čím kratší tepelná úprava, tím lépe!

10 min.
Příprava
6 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Špízy
  • 400 g loupaných krevet
  • 2 ks zelené papriky
Marináda
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 ks cibule
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce listové petržele
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Z ingrediencí na marinádu si nejprve připravte směs, ve které oloupané krevety marinujte nejméně tři hodiny. Poté je po dvou střídavě s paprikou napichujte na párátka a z každé strany asi tři minuty grilujte na alobalovém tácu.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie3 143,8 kJ
Bílkoviny77,88 g
Tuky36,49 g
Sacharidy26,61 g
Sůl16,48 g
SAFA5,15 g
Vláknina11,2 g
Cukry12,3 g
Související témata:

Načítám