Hlavní obsah
2,9
(420)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pro někoho jídlo chudých, pro jiného (třeba pro nás) naprosto bezkonkurenční záležitost. Ano, řeč je o bramborácích! Zkuste tuhle klasiku tentokrát s křenem místo česneku. I tak budou mít pěkný říz a navíc po nich klidně můžete jít na rande.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Bramboráky
  • 600 g brambor
  • 2 lžíce křenu
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce sádla
Křenový dip
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce křenu
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Nechte chvíli pustit šťávu, než si připravíte zbytek. Křen také najemno nastrouhejte a smíchejte s vajíčkem, solí, čerstvě mletým pepřem, jemně sekanou cibulí a opravdu pořádně vyždímanými bramborami.

02.

Přidejte tolik mouky, aby vzniklo soudržné těsto, mně stačily asi tři lžíce. V rozpáleném sádle nebo oleji pak z obou stran dozlatova smažte malé bramboráky a nechte je okapat na papírové utěrce.

03.

Podávejte s dipem ze smetany ochucené dalším čerstvým křenem a trochou soli.

Tip: Bramboráky dochuťte majoránkou, mletým kmínem nebo klidně i klasicky česnekem.

Nevíte, co se zbylým křenem? Připravte si z něj lahodný domácí naložený křen. Vydrží pěkně dlouho a na rozdíl od kupovaných neobsahuje žádnou chemii!

Související témata:

Načítám