Článek
Postup
01.
Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Nechte chvíli pustit šťávu, než si připravíte zbytek. Křen také najemno nastrouhejte a smíchejte s vajíčkem, solí, čerstvě mletým pepřem, jemně sekanou cibulí a opravdu pořádně vyždímanými bramborami.
02.
Přidejte tolik mouky, aby vzniklo soudržné těsto, mně stačily asi tři lžíce. V rozpáleném sádle nebo oleji pak z obou stran dozlatova smažte malé bramboráky a nechte je okapat na papírové utěrce.
03.
Podávejte s dipem ze smetany ochucené dalším čerstvým křenem a trochou soli.
Tip: Bramboráky dochuťte majoránkou, mletým kmínem nebo klidně i klasicky česnekem.
Nevíte, co se zbylým křenem? Připravte si z něj lahodný domácí naložený křen. Vydrží pěkně dlouho a na rozdíl od kupovaných neobsahuje žádnou „chemii“!