Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Celerová pomazánka s jablky je dobrota a vitamínová bomba. Chcete-li, ozdobte si ji ořechy!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 100 g celeru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 150 g pomazánkového másla
  • 1 ks jablek
  • 2 lžíce křenu
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Pomazánkové máslo promíchejte s majonézou a smetanou. Celer očistěte, jablko oloupejte a obojí nastrouhejte na jemném struhadle. 

02.

Všechny suroviny smíchejte dohromady spolu s jemně nastrouhaným křenem a citronovou šťávou. Osolte, opepřete a pro zpestření chuti můžete přidat ještě pažitku.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie3 659,26 kJ
Bílkoviny10,66 g
Tuky73,7 g
Sacharidy38,31 g
Sůl3,85 g
SAFA37,2 g
Vláknina9,74 g
Cukry29,15 g

Načítám