Hlavní obsah
3,5
(2)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Celerová pomazánka s jablky je dobrota a vitamínová bomba. Chcete-li, ozdobte si ji ořechy!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 100 g celeru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 150 g pomazánkového másla
  • 1 ks jablek
  • 2 lžíce křenu
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Pomazánkové máslo promíchejte s majonézou a smetanou. Celer očistěte, jablko oloupejte a obojí nastrouhejte na jemném struhadle. 

02.

Všechny suroviny smíchejte dohromady spolu s jemně nastrouhaným křenem a citronovou šťávou. Osolte, opepřete a pro zpestření chuti můžete přidat ještě pažitku.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie914,82 kJ
Bílkoviny2,66 g
Tuky18,42 g
Sacharidy9,58 g
Sůl0,96 g
SAFA9,3 g
Vláknina2,44 g
Cukry7,29 g

Načítám