Článek
Postup
01.
Do mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli, žloutky, kefírové mléko a máslo pokrájené na kousky. Vypracujte těsto, které nechte přes noc, nebo alespoň 2 hodiny, odležet v lednici.
02.
Kovové trubičky na kremrole pomažte máslem. Odleželé těsto rozdělte na polovinu a vyválejte na pomoučněné desce. Těsto rozkrájejte na proužky o velikosti asi 3 x 20 cm, ty pak opatrně natočte na pomazané trubičky a vyskládejte s dostatečným rozestupem na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 190 °C asi 15 minut dozlatova.
03.
Mezitím, co se peče první várka, vyválejte a stejným způsobem zpracujte druhou polovinu těsta. Upečené korpusy nechte trochu zchladnout a pak je opatrně sundejte z trubiček. Stejně postupujte i u druhé várky.
04.
Pusťte se do přípravy krému. Lučinu smíchejte s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem. Postupně přilijte smetanu a vše vyšlehejte na pevný krém. Pomocí cukrářského sáčku poté naplňte všechny kremrole z obou stran. Na závěr pocukrujte a podávejte.
Už jste někdy pekli kremrole? A povedly se vám?