Článek
Klasický buřtguláš se samozřejmě dělá ze špekáčků, takže se nebojte využít tuto oblíbenou uzeninu. Pokud je však nemáte po ruce nebo chcete „odlehčenou“ verzi, sáhněte po párcích. Máte-li více času, nahraďte vodu a bujon poctivým vývarem.
Postup
01.
Oloupanou cibuli nasekejte nadrobno, osmahněte ji na másle dozlatova, přidejte sladkou papriku a prolisovaný česnek. Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky, párky pokrájejte na malé kousky a vše přihoďte do hrnce k cibulce.
02.
Zalijte vodou, přidejte kostku bujonu, osolte, opepřete a přidejte sladkou papriku (s tou nešetřete!). Guláš přiveďte k varu a vařte, dokud brambory nejsou hotové (trvá to asi 15 minut). Poté přilijte mléko a nechte ještě chvíli povařit.
Tip: Přidat můžete také maďarské gulášové koření.
03.
Mezitím si připravte jíšku: na pánvi rozehřejte máslo, smíchejte s hladkou moukou a chvíli smažte za častého míchání.
04.
Guláš nakonec dochuťte kořením a podle potřeby zahustěte jíškou.