Článek
Postup
01.
Kuřecí maso nakrájejte na drobné kousky velikosti sousta a promíchejte s majoránkou, solí a pepřem. Na dně velké hluboké pánve (čím větší plocha dna, tím lépe) maso na troše oleje orestujte do zlatova. Vyjměte z pánve a ve výpeku nechte zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte utřený česnek, nechte ho rozvonět a podlijte bílým vínem. Zhruba 5 minut provařte, dokud se tekutina nezačne redukovat. Mezitím nakrájejte žampiony na plátky.
02.
Do cibulové směsi přidejte připravené žampiony a za častého míchání je nechte asi 5 minut opékat. Vraťte zpět maso, přilijte vývar a smetanu, osolte a opepřete. Přiveďte směs k mírnému varu a vsypte syrové těstoviny. Ty by měly být v kapalině asi ze 2/3 ponořené. Za občasného promíchání vařte asi 15 minut, dokud nejsou těstoviny al dente. Perfektně do sebe natáhnou všechny chutě a zároveň omáčku zahustí. Podávejte posypané parmazánem.
Náš tip: Pokud chcete recept kaloricky trochu odlehčit, místo smetany použijte 350 ml kondenzovaného neslazeného mléka a 150 ml polotučného mléka.
Vyzkoušíte tenhle „kotlíkový“ recept taky?