Článek
Postup
01.
Na dostatečném množství oleje opečte dohněda plátky lilku a nechte je na papírové utěrce okapat. Na stejné pánvi pak osmažte i plátky cukety a opět dejte stranou.
02.
Rozehřejte poslední část oleje s nakrájenými chilli papričkami, po chvíli přidejte nasekaný česnek, krájená rajčata a lžičku soli a asi 10 minut povařte.
03.
Mezitím si v dostatečně osolené vodě uvařte špagety. Do omáčky vmíchejte opečenou zeleninu, a pokud není úplně měkká, ještě chvíli povařte. Vmíchejte hrst čerstvé bazalky, ricottu a nastrouhaný sýr, až vznikne hezky krémová omáčka. Podle chuti osolte a opepřete a vmíchejte uvařené špagety.
Používáte lilek v kuchyni často? A zkoušeli jste ho už někdy naplnit a zapéct? Doporučujeme ho s houbovou směsí, pochutnají si nejen vegetariáni.