Hlavní obsah
3,3
(149)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Doma se často přeme, jaká příloha se k tomuto jídlu hodí nejvíc. „Nudlová“ sekce má lehkou převahu, následuje čerstvá bageta a rýže. Smetanové kuře na žampionech ale chutná všem.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 lžíce oleje
  • 4 ks kuřecích stehenních řízků
  • 40 g másla
  • 200 g žampionů
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kelímek smetany na vaření 12%
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 snítky listové petržele
Článek

Postup

01.

Stehenní řízky opláchněte, dobře osušte, osolte a opepřete. Ve větší a hlubší pánvi rozpalte olej a kuřecí maso opečte z obou stran, do pánve můžete přihodit i větvičku tymiánu. Maso musí být propečené, podle velikosti budete potřebovat 5–8 minut na každou stranu.

02.

Zatímco se maso peče, pečlivě očistěte žampiony a nakrájejte je na cca milimetrové plátky.

03.

Opečené maso dejte na chvíli stranou. Do uvolněné pánve přidejte máslo, uvolněte přípečky ze dna, vsypte žampiony, osolte, opepřete, přidejte tymián a restujte asi 5 minut. Poté přidejte prolisovaný česnek a opékejte ještě 2 minuty.

04.

Nakonec do pánve vlijte smetanu a nechte společně prohřát. Do omáčky vraťte kuřecí maso, posypte štědrou hrstí petrželky a podávejte s přílohou dle vaší chuti.

Související témata:

Načítám