Článek
Postup
01.
Stehenní řízky opláchněte, dobře osušte, osolte a opepřete. Ve větší a hlubší pánvi rozpalte olej a kuřecí maso opečte z obou stran, do pánve můžete přihodit i větvičku tymiánu. Maso musí být propečené, podle velikosti budete potřebovat 5–8 minut na každou stranu.
02.
Zatímco se maso peče, pečlivě očistěte žampiony a nakrájejte je na cca milimetrové plátky.
MILUJETE KUŘECÍ ŘÍZKY? TYHLE RECEPTY VÁS TAKÉ NADCHNOU:
03.
Opečené maso dejte na chvíli stranou. Do uvolněné pánve přidejte máslo, uvolněte přípečky ze dna, vsypte žampiony, osolte, opepřete, přidejte tymián a restujte asi 5 minut. Poté přidejte prolisovaný česnek a opékejte ještě 2 minuty.
04.
Nakonec do pánve vlijte smetanu a nechte společně prohřát. Do omáčky vraťte kuřecí maso, posypte štědrou hrstí petrželky a podávejte s přílohou dle vaší chuti.