Článek
Postup
01.
Změklý tuk smíchejte s moukou, oběma druhy cukru, nastrouhanou kůrou a vejcem a vypracujte soudržné těsto, které zabalte do fólie a nechte v lednici minimálně 2 hodiny odležet.
02.
Troubu předehřejte na 170 stupňů. Z těsta oddělujte kousky, kterými plňte formičky na košíčky. Propíchejte je lehce vidličkou, skládejte na plech a dejte péct asi na 8–10 minut. Nechte zchladnout a uležet.
03.
Později připravte krém. Pudink s cukrem svařte, po jednom přitom do směsí vmíchejte žloutky. Když základ zhoustne, odstavte ho a nechte zchladnout. Pak ho vyšlehejte se změklým máslem, přesuňte do zdobičky a stříkejte do košíčků. Zdobte ořechy, fíky, kandovanými třešněmi... podle nálady.
V jarním období si můžete připravit sněhové košíčky s rebarborou.