Článek
Postup
01.
Sušenky (můžete použít ovesné se sezamem) rozmixujte nebo rozdrťte válečkem v utěrce, vmíchejte rozpuštěné máslo a hmotu co nejpevněji natlačte na dno pekáčku nebo dortové formy vyložené pečicím papírem. Pečte 10 minut na 200 °C.
02.
Mezitím prošlehejte sýr (Goldessa, Philadelphia, Buko) se slazeným kondenzovaným mlékem, vajíčky, moukou, vanilkou a solí.
03.
Směs opatrně nalijte na předpečený korpus, teplotu snižte na 170 °C a pečte ještě 30 až 40 minut, až povrch zpevní a lehce zrůžoví. Nechte vychladnout.
04.
Želatinu zalijte v rendlíku třetinou vína a nechte deset minut nabobtnat. Zbylé víno krátce na plotně nebo v mikrovlnce zahřejte a rozpusťte v něm cukr. Za stálého míchání zahřejte i víno s namočenou želatinou a míchejte, až se úplně rozpustí. Vlijte oslazené víno a nechte asi deset minut chladnout, aby směs lehce zhoustla.
05.
Želé poté opatrně rozetřete na vychladlý koláč a nechte v lednici asi dvě hodiny nebo i do druhého dne zatuhnout. Krájejte ostrým nožem na malé čtverečky, cheesecake je hezky hutný a stačí ho malý kousek.
Líbí se vám neotřelá kombinace vína a sladkého? Pak musíte zkusit i tuto ultrakakaovou bábovku s Merlotem!