Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Krémová omáčka z pečeného česneku je jemná a má vynikající chuť. Určitě stojí za vyzkoušení česnek upéct a omáčku pořádně provařit.

40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 palice česneku
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 snítka čerstvého oregana
K podávání
  • 1 hrst listové petržele
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1 snítka čerstvého oregana
Článek

Postup

01.

Palici česneku zabalte s trochou olivového oleje do alobalu a pečte v troubě při 220 °C přibližně 40 minut. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Upečený česnek vymačkejte ze slupek. 

02.

V hlubší pánvi rozehřejte máslo, přidejte mouku a udělejte světlou jíšku. Přidejte upečený česnek a několik lístků čerstvého oregana, zalijte vývarem a promíchejte. 

03.

Přidejte smetanu, osolte, opepřete a omáčku vařte do zhoustnutí. Promíchejte s těstovinami a podávejte posypané parmazánem, petrželkou a oreganem.

Načítám