Článek
Postup
01.
Šalotku nakrájejte nadrobno. Chřest opláchněte, odřízněte tvrdé konce a pak ho oloupejte. Můžete ho nakrájet na větší kusy.
02.
V hrnci nechte rozpustit máslo a pak na něm opečte šalotku. Přidejte kmín a nechte ho rozvonět. Zalijte vývarem, vložte chřest a polévku přiveďte k varu.
MÁTE RÁDI JÍDLA S CHŘESTEM?
03.
Mezitím na suché pánvi opečte šunku dokřupava. Když je chřest měkký, trvá to 10 až 15 minut, hrnec stáhněte z ohně a polévku rozmixujte na hladký krém.
04.
Polévku opět zahřejte. Podle chuti ji osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. Vmíchejte smetanu, ještě krátce polévku zahřejte a stáhněte ji z ohně.
05.
Hotovou polévku podávejte ozdobenou křupavou šunkou a tymiánem. Můžete přidat i plátky dokřupava opečené bagety.