Článek
Postup
01.
Všechnu zeleninu nakrájejte najemno. V hlubokém hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm celer a mrkev tak, aby hezky změkly. Potom vložte cibuli, řapíkatý celer a česnek a chvíli smažte. Dle potřeby přidejte ještě trochu másla.
02.
Osmaženou zeleninu zaprašte hladkou moukou, restujte alespoň minutu a zalijte vývarem. Metličkou důkladně promíchejte, aby nevznikly hrudky. Vařte přibližně 15 minut. Poté zjemněte smetanou, strouhněte špetku muškátového oříšku a vařte dalších 10 minut. Dle libosti dochuťte solí a pepřem.
03.
Zatímco se polévka vaří, připravte si pošírované prsíčko. Do hrnce nalijte vývar a pomalu ho přiveďte k varu. Poté vložte celé prso a nechte na mírném ohni táhnout alespoň osm minut. Uvařené prsíčko nakrájejte na kostičky.
04.
Přichystejte si bylinkové knedlíčky podle našeho receptu. Jsou bez vajec a s podmáslím.
05.
Do hlubokého talíře připravte nejprve bylinkové knedlíčky a pokrájené prsíčko a teprve poté přidejte jarní krémovou polévku. Každou porci dozdobte najemno nakrájenou petrželkou.
Chcete vědět, jak Zdeněk Marcín připravuje polévku, knedlíčky i maso krok za krokem? Podívejte se na Stream.cz na zábavné video Jarní krémová polévka s pošírovaným kuřecím prsíčkem a bylinkovými knedlíčky.
Máte rádi husté či krémové polévky? Bude vám chutnat krémová bramboračka se sýrem, krémová rybí polévka anebo uzená polévka s praženou krupicí.