Článek
Postup
01.
Kuře omyjte, osušte, osolte a opepřete. V hlubší pánvi rozehřejte olej na vyšší teplotu a stehna na něm opečte. Začněte na straně s kůží a dopřejte masu čas, nijak do něj nedloubejte a nesnažte se ho násilím obrátit. Až bude kůže opečená dozlatova, pustí se sama. Poté kuře opečte i z druhé strany.
02.
Opečené maso na chvíli vyjměte stranou. Z pánve odeberte přebytečný vypečený tuk tak, aby na dně zůstaly asi 3 lžíce (čirý a zlatavý kuřecí tuk se hojně používá v židovské kuchyni – zkuste na něm opéct brambory, budou skvělé). Do pánve vlijte víno, rozmíchejte v něm všechny přípečky ze dna a nechte úplně odpařit.
03.
04.
Nakonec do omáčky vlijte smetanu, která vše krásně zjemní a dotáhne, a už jenom krátce prohřejte. Podávejte horké, posypané hrstí petrželové natě. Jako příloha se hodí široké nudle, ale omáčka je skvělá i s kouskem čerstvé bagety anebo s rýží.
A když vám ani tenhle recept nezvedne náladu, je čas na horkou čokoládu.