Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte na kostičky a osolte. Žampiony a stroužky česneku nakrájejte na plátky, cibuli nasekejte nadrobno.
02.
V hlubší pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kousky masa dozlatova. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do pánve přilijte ocet a worcestrovou omáčku a nechte směs probublat. Přidejte cibuli, žampiony a česnek a vše opečte.
03.
Vmíchejte hořčici a pak vývar. Omáčku nechte probublávat, až se zredukuje na polovinu. Pak stáhněte plamen a přidejte krémový sýr (můžete použít lučinu, žervé i ricottu). Vraťte do směsi maso a krátce povařte.
04.
Nakonec podle potřeby vše osolte a opepřete a můžete vmíchat například nasekanou petrželku nebo pažitku.
Tip
Podávejte s rýží, kuskusem nebo opečenými bramborami.
Až vám zbude trocha pečeného kuřecího masa, udělejte si zadělávané kuře s hráškem. A výtečné je i citronové kuře s rýží z jednoho hrnce.