Článek
Postup
01.
Začněte kuřecím vývarem. Jak na něj, se dozvíte třeba v tomto článku, stačí vynechat kurkumu. Aby byl opravdu dokonalý, se můžete inspirovat zde.
02.
V hrnci rozehřejte máslo a zaprašte ho hladkou moukou. Usmažte světlou jíšku a postupně ji zalévejte horkým vývarem. Metličkou přitom pořádně prošlehávejte, aby se nezavařily jíškové hrudky. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev a petržel (kdo chce, může dát i kousek celeru) a hrst hub. Okořeňte solí, pepřem, špetkou muškátového květu a jemně nasekaným rozmarýnem a uvařte doměkka.
03.
Pokud máte, oberte mezitím maso ze skeletů (křídel) z vývaru – polévka je ale vynikající i bez masa, jen v tom případě dejte o něco víc cizrny. Když je polévka hotová, vložte do ní maso a zmiňovanou propláchnutou cizrnu. Podávejte ozdobené nasekanou hladkolistou petrželí.
Jaká je vaše oblíbená verze kuřecí polévky?