Článek
Postup
01.
Nejprve si uvařte 1 litr kuřecího vývaru z drůbežích skeletů, kořenové zeleniny, cibule, koření a soli.
02.
Vývar nechte tzv. táhnout na mírném ohni asi 2-3 hodiny. Pak ho přes cedník slijte a nechte zchladnout maso a zeleninu, ty pak nakrájejte na kousky.
03.
V hrnci na másle orestujte najemno nasekaný pórek, zasypte ho hladkou moukou, orestujte a vše zalijte vývarem. Povařte asi 15 minut. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
04.
Žampiony (ale klidně i čerstvé lesní houby) nakrájejte na plátky a orestujte je z obou stran na pánvi s troškou másla.
05.
Do polévky nyní přidejte hrášek a smetanu a vařte asi 10 minut. Nakonec dejte do polévky orestované žampiony, uvařené kuřecí maso a kořenovou zeleninu.
06.
Polévku dochuťte solí, mletým pepřem a muškátovým oříškem. Můžete ji podávat s polévkovými nudlemi.