Článek
Postup
01.
Slaninu, cuketu a očištěnou papriku nakrájejte na kostičky. Slaninu zprudka orestujte v pánvi na troše olivového oleje, a když je křupavá vyjměte ji a v pánvi na vypečeném tuku opečte cuketu a papriku.
02.
V hrnci na másle krátce orestujte utřený česnek a drcený kmín (nesmí zhnědnout), zaprašte moukou, promíchejte a ještě chvilku restujte. Zalijte chladným vývarem, osolte, opepřete, přidejte snítku rozmarýnu a na mírném ohni nechte polévku 25 minut povařit.
03.
Vmíchejte papriku a cuketu z pánve, uvařené gnocchi, prohřejte a pak polévku stáhněte z ohně, zlehka vmíchejte smetanu a již dále nevařte. Podávejte s opečenou křupavou slaninou a petrželkou.