Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Krémovou česnečku s dokřupavou vypečenou slaninou, cuketkou a s gnocchi stačí jednou ochutnat a hned se zamilujete.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g tyrolské slaniny
  • 8 stroužků česneku
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 ks cukety
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 ks červené papriky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 200 g gnocchi
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Slaninu, cuketu a očištěnou papriku nakrájejte na kostičky. Slaninu zprudka orestujte v pánvi na troše olivového oleje, a když je křupavá vyjměte ji a v pánvi  na vypečeném tuku opečte cuketu a papriku.

02.

 V hrnci na másle krátce orestujte utřený česnek a drcený kmín (nesmí zhnědnout), zaprašte moukou, promíchejte a ještě chvilku restujte. Zalijte chladným vývarem, osolte, opepřete, přidejte snítku rozmarýnu a na mírném ohni nechte polévku 25 minut povařit. 

03.

Vmíchejte papriku a cuketu z pánve, uvařené  gnocchi, prohřejte a pak polévku stáhněte z ohně, zlehka vmíchejte smetanu a již dále nevařte. Podávejte s opečenou křupavou slaninou a petrželkou.

Načítám