Článek
V receptu najdete kozí sýr, který je aromatický a chuťově výrazný a z tohoto důvodu má mnoho odpůrců. Pokud mezi ně patříte i vy, nahraďte ho sýrem čerstvým nebo pro intenzivnější zážitek například nivou.
Postup
01.
Cibuli nakrájejte nahrubo, celer na kolečka a obojí zpěňte na troše oleje. Přidejte na kousky nakrájené oškrábané brambory, zalijte asi 1 litrem vody nebo zeleninového vývaru. Osolte a vařte, dokud nebudou brambory zcela měkké. Pak přidejte brokolici a ještě asi 5 minut povařte, dokud nebude měkká i ona. Rozmixujte dohladka, dochuťte solí, pepřem a muškátovým květem, zalijte smetanou a ještě asi 2 minuty provařte.
02.
Hotovou polévku servírujte s kousky kozího sýru a nahrubo nasekanými vlašskými ořechy, případně můžete přidat i pár růžiček odložené uvařené brokolice.