Článek
Postup
01.
Na troše sádla nebo oleje dozlatova opečte nadrobno pokrájenou cibuli, osolte, přidejte trochu kmínu, oloupané a na kostky pokrájené brambory a vývar.
02.
Přiklopte a vařte asi 20 minut doměkka. Přidejte pořádnou dávku čerstvě mletého pepře, tyčovým mixérem rozmixujte dohladka (pokud máte radši polévky s kousky, část brambor odeberte a do hrnce vraťte po umixování).
03.
Vmíchejte podmáslí a nasekaný kopr.
04.
Podávejte jen tak nebo s houbami opečenými na másle. Skvělé jsou lišky, ale v zimě si vystačíte i se žampiony. Můžete přidat i trochu nasucho opražených vlašských nebo lískových ořechů nebo kousky sýra s modrou plísní.
Vyzkoušejte taky bramboračku se zakysanou smetanou a řeřichou nebo tradiční kyselo.