Článek
Postup
01.
Mouku, cukr, sůl, vejce, máslo a asi 2 lžíce ledové vody zpracujte (klidně v mixéru) na hladké těsto, nechte ho 15 minut v lednici odpočinout a poté vyválejte do tenka. Přeneste ho do formy vyložené pečicím papírem, a než se rozehřeje trouba, dejte formu do lednice. Pečte při 170° asi 25 minut.
02.
Pomerančovou šťávu přiveďte k varu a nechte odpařit zhruba na polovinu. Cukr, žloutky, citronovou šťávu, škrob a vejce prošlehejte a za stálého míchání přidejte k pomerančové šťávě, asi 5 minut povařte do zhoustnutí, nyní vmíchejte změklé máslo a nechte vychladnout.
03.
Bílky s cukrem šlehejte elektrickým šlehačem 3 minuty na nejnižší stupeň, poté přidejte škrob a ocet a došlehtejte dotuha, aby vám vznikl pevný a lesklý sníh. Na závěr přidejte kakao, a už jen lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování.
04.
Předpečený korpus naplňte krémem a cukrářským sáčkem s kulatým otvorem na něj tvořte malé sněhové pusinky. Pečte při 170 °C asi 15 minut nebo až sníh zpevní. Po vychladnutí poprašte kakaem.
Pokud jste při čtení receptu u slova pusinky dostali chuť na kokosky, upečte si je.