Článek
Postup
01.
Do mísy nasypte mandlovou mouku, špaldovou mouku, cukr a promíchejte.
02.
Přidejte vejce, na kousky nakrájené změklé máslo a vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek.
03.
Pak ho vyválejte do kruhu, který bude o něco větší než forma. Formu vyložte pečicím papírem a přeneste těsto. Vytvarujte okraje a přebytečné těsto seřízněte.
04.
Formu s těstem dejte na chvíli do lednice. Mezitím připravte krém. Maliny rozmixujte. Do mísy dejte tvaroh, mascarpone, oba cukry, škrob a vejce. Vše důkladně prošlehejte. Krém pak naneste na vychladlé těsto.
05.
Navrch pomocí lžíce nanášejte rozmixované maliny a vmíchejte je vidličkou tak, aby vzniklo mramorování. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 35 až 40 minut.
06.
Po upečení koláč ozdobte malinami a mátou.
Maliny, jahody i borůvky nejen skvěle chutnají, ale prospívají vašemu srdci, snižují cholesterol a podporují správnou činnost metabolismu a střev. Zkuste třeba kynutý borůvkový koláč nebo cheesecake nebo malinovou limonádu s melounem.