Článek
Postup
01.
Do mísy dejte změklé máslo, přidejte cukr a šlehejte do světlé a nadýchané pěny. Pak do směsi zapracujte vejce.
02.
Postupně přidávejte mouku smíchanou s kakaem. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek. Zabalte ho do fólie a nechte chvilku v chladu.
03.
Připravte si krém. Do misky vyklepněte tvaroh a mascarpone. Přidejte cukr, vejce a ušlehejte dohladka. Maliny rozmačkejte vidličkou a zamíchejte je do krému.
04.
Těsto vyválejte na velikost formy tak, abyste mohli vytvořit i okraje. Formu vyložte pečicím papírem a těsto přeneste. Přebytečné části seřízněte.
05.
Pokud si chcete ušetřit práci, vynechte válení a těsto pomocí prstů do formy jednoduše napěchujte. V obou případech ho propíchejte vidličkou.
06.
Na těsto naneste krém a uhlaďte. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35 až 40 minut. Pak ho nechte trochu vychladnout a ozdobte.
07.
Koláč nazdobte lesním ovocem. Můžete přidat lístky máty nebo použít kousky čokolády, malé pralinky a oříšky.
Mohli byste zkusit ještě ovocný drobenkový koláč z ovesných vloček nebo jogurtový dort s ovocem a mákem.