Článek
Postup
01.
Do mísy nasypte hladkou a mandlovou mouku. Přidejte cukr, špetku soli, na kousky nakrájené máslo a vejce. Pak vše důkladně propracujte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
02.
Těsto vyválejte a přeneste do pečicím papírem vyložené formy. Vytvarujte okraje a přebytečné těsto seřízněte. Formu dejte na chvíli do chladu. Mezitím připravte náplň.
03.
Do misky vyklopte mascarpone a tvaroh. Přidejte cukr, škrob a kokosovou smetanu. Vše důkladně prošlehejte, aby vznikl hladký krém. Polovinu jahod nakrájejte na kousky a trochu pomačkejte. Pak je vmíchejte do krému.
04.
Hotový krém naneste na těsto a uhlaďte. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut nebo dokud nejsou okraje těsta zlaté.
05.
Vychladlý koláč ozdobte zbylými jahodami, na kousky nalámanou čokoládou a lístky máty.
Jahody mají hodně vitaminů a málo kalorií. Použijte je také do jahodového koláče s tvarohem a drobenkou nebo si udělejte nepečený jahodový dezert se smetanou a tvarohem.