Článek
Postup
01.
Do mísy prosejte mouku. Přidejte všechny ostatní ingredience na těsto (máslo pokrájejte) a důkladně propracujte. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte chvilku odpočinout v chladu.
Tip: Vyzkoušejte recept na základní křehké těsto bez vajec pro slané i sladké koláče.
02.
Mezitím dejte do rendlíku lesní ovoce a pomalu zahřívejte. Přidejte vanilkový cukr a krátce povařte. Nechte přitom odpařit většinu šťávy, kterou ovoce pustí.
03.
Na náplň prošlehejte tvaroh s moučkovým cukrem a vejcem. Čokoládu nalámejte do misky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni.
04.
Vychladlé těsto vyválejte na kruh o něco větší, než je forma, a pak ho do ní přeložte a rukou vytvarujte okraje. Na těsto naneste tvaroh a uhlaďte.
05.
Na tvaroh nalijte rozpuštěnou čokoládu a vidličkou promíchejte, aby vzniklo mramorování. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35 až 40 minut.
06.
Hotový koláč nechte vychladnout. Po nakrájení ho podávejte s ovocným přelivem.
Nechce se vám dělat křehké těsto? Upečte si mramorovanou buchtu na plech! Skvělý je mramorovaný kakaový koláč s malinovým tvarohem anebo prošívaná deka – kakaový koláč s tvarohem.