Článek
Postup
01.
Do mísy prosejte moučkový cukr a utřete s vanilkovým cukrem, změklým máslem a vejcem. Přidejte prosátou mouku s kypřicím práškem a krátce zapracujte. Těsto zabalte do fólie a nechte v lednici nejméně hodinu odležet, pak rozválejte a vložte do nízké kulaté formy.
02.
Na krém vyšlehejte elektrickým šlehačem máslo s oběma cukry a citronovou kůrou. Do másla zašlehejte vejce a nakonec ručně přimíchejte mascarpone, bramborový škrob a šťávu ze dvou citronů. Náplň nalijte na těsto a pečte při 160 °C 45 minut.
KDO SI NECHÁ UJÍT PERFEKTNÍ LETNÍ DEZERTY!
03.
Nakonec smíchejte smetanu se ztužovačem šlehačky a vyšlehejte do tuhého krému. Před došleháním doslaďte podle chuti moučkovým cukrem. Šlehačku navrstvěte na vychladlý koláč, dozdobte jahodami a kůrou z vymačkaných citronů.
Dali byste si raději dezert bez pečení? Zkuste nepečené jahodové řezy, osvěžující melounový pudink nebo dekadentní čokoládový koláč s lesním ovocem.