Článek
Postup
01.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Postupně přidávejte cukr a dál šlehejte, až vznikne hustá hmota. Po vytažení metly by měl takto oslazený sníh tvořit špičky.
02.
Vmíchejte najemno umleté vlašské ořechy, ale sníh už dál nešlehejte. Pak ho nechte chvilku stát, stačí 10 minut.
03.
Lískové oříšky nasekejte ostrým nožem na plátky. Pomocí lžičky pak přidávejte odstátý ochucený sníh do oříškových plátků. Pomocí prstů obalte a tvořte rohlíčky.
04.
Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 100 °C, ideálně na horký vzduch. Rohlíčky sušte asi hodinku a půl.
Cukroví na poslední chvíli? Z našeho speciálu si vyberete: Nejlepších 50 vánočních receptů.