Článek
Postup
01.
Do mísy dejte mandlovou mouku, cukr, špetku soli a prášek matcha a všechno dobře promíchejte metličkou.
Tip: Mandlovou mouku si můžete připravit doma: jsou to vlastně jenom najemno pomleté loupané mandle.
02.
K bílkům přidejte pár kapek citronové šťávy a ušlehejte je do „měkkých špiček“. Znamená to, že sníh bude téměř tuhý, špičky se ale po vytažení metliček budou líně ohýbat směrem dolů.
03.
Ušlehané bílky přidejte společně s mandlovou esencí k sypkým surovinám a promíchejte, až se všechny ingredience provlhčí a spojí do zářivě zeleného tvárného těsta. Předehřejte troubu na 150 °C a plech vyložte papírem na pečení.
04.
Z těsta odebírejte lžičkou kousky velké asi jako vlašský ořech. Vyválejte v dlaních kuličku, vložte ji do misky s moučkovým cukrem a dobře ji obalte. Takhle připravené kuličky skládejte na plech tak, aby mezi nimi byly rozestupy asi 4 cm.
05.
Zvolna pečte v předehřáté troubě 25–30 minut podle velikosti kuliček. V průběhu pečení se lehce zploští do bochánků a povrch hezky popraská. Hotové jsou na povrchu křupavé a uvnitř krásně zelené a mírně žvýkavé. V uzavřené krabici vydrží i týden, nejlepší jsou ale hned po upečení.
Práškový čaj matcha je plný antioxidantů, pečuje o srdce a pomůže s hubnutím. Víte, jak matcha čaj správně připravit?