Hlavní obsah

Neničíte si vlasy zbytečně? Zařaďte po každém mytí produkt s termoochranou. Konečky vám poděkují

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Jak mít krásné a zdravé vlasy? Je to snadné, používejte na ně vždy termoochranu. V redakci jsme otestovaly pět značek bezoplachové péče a tohle jsou naše dojmy!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V péči o pleť je svatým grálem krém s SPF proti sluníčku. Ve vlasové péči by to byly přípravky s termoochranou. Pokud si vlasy foukáte, žehlíte, kulmujete a před vysokými teplotami je nechráníte, úplně zbytečně je zatěžujete a ničíte.

Produktů, které se o vlasy starají v rámci bezoplachové péče, je mnoho. V zájmu vašich vlasů si vybírejte vždy ty, které vám poskytnou i termoochranu proti vysokým teplotám. Jaký produkt si pořídit do své výbavy? Poradíme!

Yves Rocher

Foto: Archiv firmy

Posilující sérum proti lámavosti vlasů Yves Rocher, 319 KčFoto: Archiv firmy

Séra do vlasů jsou mým nepostradatelným pomocníkem. Mám vlasy dlouhé a konce bývají suché, tudíž to musím dohánět péčí. Často najdete bezoplachové produkty s termo ochranou s jiným názvem - třeba jako u Yves Rocher. Sérum slibuje především ochranu lámavých vlasů a dodání lesku, až v druhé řadě vyjmenovává ochranu. Sérum má pumpičku a na moje dlouhé vlasy stačila dvě zmáčknutí.

Součástí složení je i jojobový olej, ale sérum má spíš krémovo-mléčnou texturu. Nanáším ho do ručníkem vysušených vlasů před foukání a nikterak je nezatěžuje - nezaznamenala jsem, že by byly zplihlejší. Naopak konečky byly hezky zacelené.

#MyDentity

Foto: Archiv firmy

Stylingový sprej pro ochranu a posílení #MyHero Collagen Shield Spray, #MyDentity, 990 Kč (117 ml), prodává Salon OnlineFoto: Archiv firmy

Protože mám vlasy lehce vlnité, mají tendenci být trochu suché a tím pádem i krepaté. Naučila jsem se je mít ráda a stále proti tomu nebojovat, ale stejně se neubráním používání uhlazující bezoplachové péče. Sprej #MyHero Collagen Shield od #MyDentity slibuje vytvořit na vlasech ochranný plášť, hydratovat je, uhladit a samozřejmě - chránit proti teplu. Díky spreji se vlasy také lépe rozčesávají, s čímž mám často také problém. Vlasy posiluje díky kolagenu, směsi proteinů, výtažku z mořských řas a aloe vera. Nemám mu co vytknout!

TRESemmé

Foto: Archiv firmy

Sprej pro uhlazení vlasů a termoochranou TRESemmé Keratin Smooth, 148 Kč (200 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Podobné účinky můžete očekávat i u uhlazujícího spreje od TRESemmé, který se stal brzo mým oblíbencem. Sprej hezky zahalí vlasy do jemné mlhy, a i když ho nanáším opravdu hodně (abych si byla jistá, že je všude), vlasy nejsou zplihlé ani dřív mastné. Naopak jsou hezky vyhlazené a bez krepatosti. Umí to díky keratinu, který je stavebním kamenem vlasů. Sprej obsahuje marulový olej pro lesk, ale opět byste to ani nepoznaly, vlasy to nijak nezatíží.

Alterna

Foto: Archiv firmy

Hydratační bezoplachové mléko Replenishing Moisture, Alterna, 850 Kč (147 ml)Foto: Archiv firmy

Už jsem řekla, že jsem milovnice uhlazujících bezoplachových sprejů na vlasy? Hydratační mléko od Alterny používám i do suchých délek druhý den po mytí, když se mi zdají suché a krepaté. Pročešu je pak hřebenem s kančími štětinami a zase získají lesk! Sprej slibuje maximální hydrataci a regeneraci poškozených vlasů a měla jsem pocit, že je z výrobků nejintenzivnější. Také se mi líbí, že obsahuje UV ochranu a chrání barvu před blednutím, což se s přicházejícím létem velmi hodí!

Elseve

Foto: Archiv firmy

Sérum na vlasy Dream long Go Sleek Elseve, 179 Kč (100 ml), prodává dm drogerieFoto: Archiv firmy

Gelové sérum proti krepatosti vlasů a pro oslňující lesk je opravdu skvělé a beru si ho s sebou i na dovolenou. Je ideální na dlouhé vlasy, které potřebují dodat hydrataci, lesk a uhlazení. Gel je lehký, hned se vstřebá a nemáte pocit, že by byly nějak slepené. Za mě skvělý výrobek, který seženete za pár korun v drogeriích! Poskytuje ochranu vlasům až do 230°, ale upřímně, nejvíc byste vlasy měly žehlit nebo kulmovat na 180°.

Načítám