Hlavní obsah

Co s vlasy na podzim? Využijte vyšisování od sluníčka, letí baby blond!

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Zkrátit, nebo nechat růst? Obarvit se na podzim na tmavou, nebo raději nechat světlejší odstín? Rozmýšlení nového účesu je jedna z nejlepších kratochvílí. Co se nechat inspirovat tipy od kadeřníků?

Článek

Jaké vlasy jsou trendy? Snadná otázka, ale těžší odpověď. V dnešním rychlém světě se střídají jak na běžícím páse a nelze vybrat jen jeden styl nebo směr. „Největším trendem současnosti se tedy zdá být rozmanitost a kontrasty. S tím pak jdou ruku v ruce udržitelnost a recyklace, ať už samotných trendů, tak i skutečných věcí. Cítíme také stále silnější potřebu autentičnosti a návratu k přírodě,“ odpovídá na náš dotaz zeširoka kadeřník Martin Loužecký. „Důraz je na individualitu a záměrné vyhýbání se dokonalosti,“ vyjmenovaná kadeřník současné vlasové styly. Pojďme se na ně podívat trochu blíž.

Seznamte se s kadeřníky, které jsme oslovili:

  • Martin Loužecký: Hairthusiast, Vinohradská 86/111, Praha
  • Libor Smrž: Libor Smrž Hair, Dlážděná 1003/5, Praha
  • Robert Starý: Robert Starý Salon, Politických vězňů 8, Praha

Mikádo a poloviční butterfly střih

Opět se skloňuje mikádo, rovnou v několika variantách. O tom jsme si povídali s kadeřníkem Robertem Starým:„Můžete ho nosit v britském stylu, kdy je velmi uhlazené a precizně zastřižené, nebo v tom ledabylém francouzském, který definuje objem, zvlnění, sestříhaná ofina a ležérnost.“

Nemůžete-li se rozhodnout, zda je mikádo pod uši pro vás to pravé, začněte se střední délkou. „Trendy střihem je v současnosti za mě určitě i lob, tedy delší mikádo,“ dodává kadeřník Libor Smrž.

Pro majitelky dlouhých vlasů přichází v úvahu sestříhání, ale už ne tak výrazné jako tzv. butterfly cut. „Teď je v kurzu spíš poloviční butterfly cut, který klade důraz na hodně sestříhanou patku, ale v délkách je jemnější, protože se dbá na to, aby byla zachována hustota vlasů. Tvar a objem účesu dotváří kratší vrchní část vlasů na temeni hlavy,“ vysvětluje kadeřník Robert Starý.

Blond jako od slunce

Na podzim mají ženy tendenci se přirozeně měnit v brunetky. „Nemusíte se zbavovat celé blond, ztmavte případně jen odrosty do studeného tmavšího odstínu a konce nechte prosvětlené,“ doporučuje Libor Smrž.

Pokud vás naopak láká světlejší odstín, držte se přirozenosti. „Cílem je, aby barva působila jako baby blond, tedy taková dětská blond vyšisovaná od sluníčka,“ dodává kadeřník Robert Starý. Toho se dosáhne pomocí šetrného odbarvování technikou volná ruka (více o dokonalé blond).

Styling: Důraz na objem

Jak už bylo řečeno, prim hraje ledabylá textura a objem vlasů. „K úpravě vlasů využívám rád texturizační spreje, které jim dodají objem a používají se na sucho, a také spreje s mořskou solí. Ty se naopak hodí nanášet do vlhkých vlasů předtím, než je jdete foukat,“ radí kadeřník Libor Smrž.

Inspirace na podzim 2024

Kde jinde brát inspiraci než v ulicích velkých měst, dějišti různých fashion weeků. Nebo mezi slavnými ženami, které určují trendy. Prohlédněte si námi pečlivě vybranou fotogalerii plnou aktuálně trendy střihů i účesů.

Načítám