Hlavní obsah

Trendy halenka léta? Ta se zavazováním vpředu. Je zábavná a sexy a dá se nosit i bez podprsenky

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Jeho poznávacím znamením jsou šňůrky a mašličky. Pokud vás baví styl skandinávských holek a nevadí vám (po)odhalit trochu kůže, pořiďte si na léto top se zavazováním vepředu. Kde se tenhle hravý mikro trend vzal a jak ho nosit v případě, že se odmítáte vzdát podprsenky?

Článek

Topy se zavazováním v přední části jsou letním mikro trendem číslo jedna. Slovo mikro neodkazuje k jejich významu. Pod tímto pojmem se skrývají módní trendy, které se, zpravidla díky sociálním sítím, staly populárními téměř přes noc a zažívají návrat na scénu. Pravda, jejich životnost se nepočítá na roky, coby krátkodobé osvěžení šatníku ale fungují dokonale.

Scandi girls je milují!

Stopy všech těch lehkých halenek, topů ale i svetříků přitom vedou do skandinávských zemí, které jsou v posledních letech silnou inspirací pro všechny módní nadšenkyně. Objevují se nejen v kolekcích trendy značek, jako je dánské Ganni, ale i na influencerkách se statisíci sledujícími. Tenhle trendy kousek přitom zosobňuje všechno, co je na skandinávském módním stylu přitažlivé – je hravý, nápaditý a dá se přimíchat k nejrůznějšímu oblečení.

Podprsenku nechte doma nebo schovejte

Topy se zavazováním vpředu částečně odhalují tělo a tenhle efekt se vyplatí zachovat. Pokud na tuhle hru nechcete přistoupit, přeorientujte se na zavazovací kardigany, které můžete podložit. Topy a halenky nechte na nahém těle tak, jak jsou. Neobejdete se bez podprsenky? Vyzkoušejte instagramovou vychytávku, jak ji schovat. Horní šňůrky se jednoduše protáhnou kolem podprsenky a tím ji skryjí.

Ideální parťák? Džíny i sukně

Skandinávská estetika je o kombinování stylově různých kousků a hře s proporcemi. Pokud tak do šatníku přidáte trendy top, zkuste na to jít podobně a lehký kousek s mašličkami vyvažte ležérními džíny (klidně ve stylu baggy), volnými kalhotami nebo třeba delší sukní, které jsou momentálně in. Dobře bude vypadat i ta pevná džínová, jež kontrastuje s lehkým vrškem.

Které kousky přidat do šatníku?

Pokud vás tenhle trend láká, podívejte se, v jakých stylových formách si ho můžete užít. Základním kouskem je lehká halenka v bílé barvě, která je nejvariabilnější. V obchodech ale najdete i modely ve výraznějších odstínech nebo s potisky, ať už jsou to květiny či trendy leopard. Kromě topu a halenky si můžete se zavazováním vpředu pořídit i vestu, která působí o trochu více formálně, nebo zmiňované svetříky.

Načítám