Hlavní obsah

Puntíky jsou v kurzu a ne, nepůsobí retro dojmem. Skvěle vypadají na šatech, sukních i halenkách

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Puntíky zažívají módní renesanci. Nejde o retro styl, ale jejich moderní, trendy verzi. Nejčastěji se objevují v základní variaci černé a bílé a skvěle se vyjímají na šatech, sukních, kalhotách i halenkách.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pokud se necítíte na ochočení trendy leoparda, pusťte se do potisku s většími či menšími puntíky. Tenhle vzor se po delší odmlce dostal pod ruce návrhářům a letos s ním pracovaly silné módní značky jako Balmain, Dolce & Gabbana, Stella McCartney nebo Carolina Herrera. Jejich pojetí puntíků působilo velmi moderně a podobný charakter mají i kousky, které momentálně najdete v obchodech.

Puntíky v moderním pojetí

Pokud se vám při slově puntíky automaticky vybaví retro šaty z 50. let, potřebujete si zažít jejich novou podobu. Proměnou prošly už samotné puntíky, které nepředstavují výhradně drobné tečky – na některých látkách se objevují větší puntíky s opticky rozmazanými okraji a častokrát se také střídají menší rozměry s těmi většími.

Důvodem, proč dnes působí tak současně, ale nejsou jen puntíky samotné, ale především střihy daných kousků. Pevnou sukni nahrazují lehoučké splývavé materiály, které se budou na podzim skvěle kombinovat s objemnějšími vršky a kozačkami, a podobné vlastnosti mají i moderní puntíkaté šaty. Pořídit si můžete i příjemně volné kalhoty nebo neotřelou halenku, která si vystačí s jednoduchými kalhotami.

Pokud nechcete působit dojmem, že se chystáte na retro party, vyberte si k outfitu doplňky, které působí moderně. Mary Janes vzhledem k jejich původu tentokrát vynechejte a podpořte puntíky botami do špičky nebo třeba trendy balerínami.

Které kousky přimíchat do šatníku?

Šaty, sukně, kalhoty nebo halenky? V puntíkatém provedení si můžete dnes pořídit opravdu cokoli. Pokud chcete jít najisto, projděte si naši fotogalerii a prohlédněte si 25 stylových kousků, které vnesou do vašeho šatníku další zajímavý prvek.

Většina kusů, jež najdete v obchodech, je vyvedena v černé a bílé barvě a svým provedením vás vyloženě navádí k tomu, abyste je kombinovaly s co možná nejjednoduššími kousky. Černá & bílá byly nejpopulárnější módní dvojkou léta a s puntíky je skvěle dovedete i do podzimu.

Načítám