Hlavní obsah

Povolený módní kýč: Nacvakněte si na kabelku rovnou několik přívěsků. Budete trendy!

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Pokud jste nosívaly klíče ze všech stran ověšené přívěsky, zažijete déjà vu. Podobný trend totiž momentálně postihl kabelky. Jste pro si užít trochu toho módního, návrháři schváleného, kýče? Vyberte si motiv nebo ještě lépe motivy, které vás baví, a zacvakněte si je na oblíbenou kabelku.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Návrháři mění směr módy a dělají další krok vstříc maximalismu. Jejich nová strategie spočívá ve větší hravosti, lehkosti i osobitosti, což se projevilo i na kabelkách. To, jak konkrétně vypadají, je letos druhořadé. Důležité je, jestli cinkají.

Trendy se vrací po dekádě

Přívěsky na kabelky jsou znovu in a potvrzují teorii, že se módní trendy vrací v desetiletých cyklech. Dekáda je evidentně dostatečně dlouhá na to, aby se nám začalo po kusech, kterých jsme se kdysi přesytily, stýskat. Kabelky se ve velkém zdobily kolem roku 2000 a další vlna přišla po roce 2010, kdy si na ně fashion holky začaly přicvakávat huňaté příšerky od Fendi.

Kabelku si zdobila už Jane Birkin

Letošní trend přeje souhře několika přívěsků, které mohou být opravdu libovolné. Většina módních nadšenkyň se inspiruje přístupem ikony Jane Birkin, která si s láskou zdobila své (doslova, Jane dala jméno birkinkám) kabelky Hermés. „Když se procházíte, cinkají a cinkají, je to veselé,“ komentovala svou vášeň Jane Birkin, která zemřela loni ve věku sedmdesáti šesti let. Podobně si svou kabelku za statisíce korun zdobí i zpěvačka Lily Allen.

Přívěsky se budou nosit i na podzim

Trend přívěsků, na který se i dnes soustředí luxusní módní domy, zažehnula návrhářka Miuccia Prada, která podobně jako značka Balenciaga bohatě zdobila kabelky v kolekci Miu Miu pro jaro/léto 2024. Ačkoli se hravé přívěsky skvěle hodí k barevnému létu, jejich sezona nejspíš jen tak neskončí – značka Coach je přimíchala i do své kolekce na nadcházející podzim/zimu. Přívěsky a klíčenky, které můžete využít úplně stejně, má ve svém portfoliu většina módních domů a ačkoli jde o drobnůstky s pětimístnými cenovkami, návrháři se shodují na tom, že byste si je měly vybírat především na základě vaší osobnosti a stylu.

Pravidla jsou, že pravidla nejsou

Zatímco před deseti lety se konal hon na „huňáčky“ od Fendi, letošní pojetí nabízí mnohem větší rozmanitost a možnost se vyjádřit. Zakázané není vůbec nic, včetně infantilních Disney postaviček, srdíček nebo klíčenek s Eiffelovkou, kterou vám kamarádka přivezla z Paříže. Ačkoli si můžete zábavný kousek koupit doslova kdekoli a klidně i za pár korun, spousta žen ho na druhé straně využívá k tomu, aby si pořídily designerský přívěsek od oblíbené značky. Neodolatelné jsou například mini kabelky na řetízku od Marca Jacobse.

Načítám