Hlavní obsah

30 nejmódnějších sukní podzimu: Nosí se kožené, džínové i ze saténu a in jsou všechny délky

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Chodíte sedm dní v týdnu v kalhotách? Je to jen na vás, ale přece jenom: Není škoda sukně úplně odsunout? Obzvlášť teď, kdy jsou jich plné podzimní kolekce. Pojďte se seznámit s šesti typy sukní, které jsou momentálně na vrcholu trendů. Inspirujte se, jak je vybrat a s čím je kombinovat.

Článek

Pohráváte si s myšlenkou, že byste rozšířily svou sbírku sukní nebo jen chcete být v obraze a vědět, co se v jejich světě zrovna děje? Ať je to jakkoli, pusťte se do čtení a prohlížení a načerpejte další dávku podzimní módní inspirace.

1. Kožené sukně

Mnoho žen už koženou nebo koženkovou sukni v šatníku má – do podzimních kolekcí se totiž vracejí pravidelně. Zatím vás tenhle módní fenomén míjí? Dejte mu šanci. Kožené sukni se letos extrémně daří a výběr střihu můžete uzpůsobit své postavě. A s čím ji kombinovat? S jednoduchou dámskou košilí, ale klidně i bavlněným tričkem nebo objemným svetrem.

2. Minisukně

I trend minisukní, který znovu zažehla návrhářka Miuccia Prada, je stále aktuální. Pokud tedy milujete krátké délky, máte z čeho vybírat (a čemu odolávat). Letošní sukně navíc dostaly sofistikovaný kabát a spousta z nich je z tvídu (častokrát také v kombinaci se stejně laděným sakem), vlněných směsí nebo obecně materiálů, které se užívají spíš u formálnějšího oblečení. A podle toho k nim také přistupujte – nejlépe vypadají v doprovodu „slušného“ saka nebo třeba roláku.

3. Pouzdrové sukně

Po posledních letech, kdy byla spíše přehlížená, je pouzdrová sukně zpátky na módním vrcholu. Tato klasická silueta lichotí ženským křivkám a vyloženě svědčí postavám typu hruška nebo přesýpací hodiny. Jak dobře sedí, záleží také na jejím materiálu. A rozhodně není žádná ostuda pod ni obléknout kalhotky se stahovacím efektem.

4. Saténové sukně

Sice moc nezahřejí, ale neslibovaly jsme vám praktické modely, nýbrž ty módní. Saténové sukně se přenesly i do podzimních kolekcí a budete na ně narážet úplně všude. Náš tip? Využijte počasí, kdy jsou teploty ještě poměrně příjemné, a doplňujte je mikinou, džískou i křivákem, oblíbenou koženou bundičkou do pasu nebo objemnějším svetrem. Později k nim můžete přidat vyšší kozačky, a pokud máte sukni vzorovanou, například trendy leopardí, dost možná pod ni schováte i punčocháče.

5. Džínové sukně

Návrháři i stylisté letos ochotně zateplují i džínové sukně, takže pokud je rády nosíte, ještě je neuklízejte. Nejlépe vypadají v kombinaci s kozačkami nebo kotníkovými botami, coby svršek pak můžete přidat jak sako, tak i kabát. Co se stylingu týče, nejsnáze se vám bude na podzim pracovat s midi a maxi délkami. Delší džínové sukně jsou navíc in!

6. Sukně na večírek

Nenechte se stresovat počtem dnů, které zbývají do Vánoc, nicméně je před námi sezona plná večírků, oslav a svátečních příležitostí, kdy se budete chtít blýsknout. Když proto natrefíte na efektní sukni, která se vám bude líbit, neváhejte. Získáte tak módní parťačku, již doplníte jakýmkoli jednoduchým topem nebo košilí. Novou sukni ale samozřejmě nemusíte držet až do prosincových večírků doma. Odlehčete ji svetrem nebo bavlněným tričkem, přidejte koženou bundu a klidně vyrazte ven hned zítra.

Načítám