Hlavní obsah

Podzim ovládne bordó. S čím odstín červeného vína kombinovat? Kromě černé a šedé zkuste modrou

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

A vítězem se stává… bordó! Odstín červeného vína je tou nejmódnější barvou letošního podzimu a z přehlídkových mol se rychle rozlil do ulic. Láká i vás? Inspirujte se street stylovými fotkami a podívejte se, s čím vším ho můžete kombinovat.

Článek

Bordó (podle francouzské vinařské oblasti Bordeaux), burgundská nebo jednoduše vínová. Pod těmito názvy se skrývá odstín červené barvy s nádechem fialové, který se stal módním hitem sezony.

Bordó jako trend číslo jedna

Vínová patří k pravidelným podzimním stálicím, letošní sezona je pro ni ale jiná. Bordó se stala jednou z nejpopulárnějších barev podzimu/zimy a do svých kolekcí ji zařadila celá řada značek jako Hermès, Roberto Cavalli, Nina Ricci a především Gucci. Současný kreativní ředitel značky Gucci, Sabato De Sarno, si dokonce nechal namíchat vlastní bordó odstín, který pojmenoval Rosso Ancora.

S čím tuhle barvu kombinovat?

Bordó trend se bleskovou rychlostí uchytil v šatnících influencerek a žen milujících módu. A není divu. Tahle barva upoutá na první pohled, zároveň ale nepůsobí tak agresivně jako čistá červená.

Navíc se poměrně snadno kombinuje, a to nejen s barvami, jako je bílá, černá nebo šedá, které vás nejspíše napadnou jako první. Bordó vypadá skvěle i s béžovou, tmavě modrou a překvapivě jí svědčí i výraznější barvy.

Pokud máte chuť experimentovat, nebojte se barvu vína rozzářit za pomoci tyrkysové, limetkově zelené, růžové, ale i oranžové. Tyhle výrazné odstíny přitom nemusíte přidávat ve velkém – pro začátek zkuste poskládat outfit z bordó kousků doplněných neutrálními barvami a k němu pak přimíchejte nějaký zářivý doplněk.

15 módních kousků v bordó barvě

Pokud vás bordó láká, ale prozatím nemáte jediný kousek, projděte si naše módní tipy. Chcete-li si tuhle barvu opravdu dosyta užít, pořiďte si rovnou komplet složený ze sukně a vlněného bomberu nebo třeba kalhot a stylové vesty. Dobrou investicí je také kabát, který můžete přehodit přes celou řadu oblíbených outfitů. A doporučit můžeme i takový kardigan, který se bude hodit k džínům, kalhotám i některým typům sukní.

Nejste-li si jisté, jak se budete ve společnosti bordó cítit, začněte nejprve u doplňků a porozhlédněte se po kabelce, botách nebo slunečních brýlích.

Načítám