Hlavní obsah

Nejkrásnější plavky roku 2024: Vyberte si ze třech desítek bikin i dalších modelů

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Za dva dny začíná první letní měsíc, a tak si dovolíme malou připomínku: Plavková sezona je téměř tady! Pokud víte, že se svou stávající sbírkou nevystačíte, ponořte se do světa trendů a (před)vyberte si stylové bikiny nebo plavky v celku, které jsou letos extra vydařené.

Článek

Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí. Tohle rčení musel zaručeně vymyslet někdo, kdo sháněl plavky uprostřed léta. Pokud patříte k malému procentu žen, které si plavky vyberou v prvním obchodě do deseti minut, klidně s jejich výběrem ještě počkejte. V opačném případě ale doporučujeme minimálně zmapovat teritorium a udělat si představu o plavkách, ve kterých byste rády strávily letošní léto.

Udělejte si (před)výběr

Výběr plavek nepatří k těm nejoblíbenějším módním disciplínám. Tím spíš se ale vyplatí tenhle proces neuspěchat a vyhradit si pro něj dostatek času. Pokud se nechcete probírat zbytkovými modely a velikostmi, nevydávejte se je hledat v červenci a ještě hůře týden před odjezdem na vaši dovolenou. Naprostá většina značek už prodej plavek odstartovala a během června už budou jen ubývat a ubývat.

Začít ale můžete teď hned. Projděte si náš výběr plavek, ve kterém najdete více než tři desítky bikin i jednodílných modelů, a pokud narazíte na kousky, které se vám líbí, uložte si je. Budete vědět, kam si plavky zajít vyzkoušet nebo odkud je případně objednat (vždy si nejprve ověřte podmínky vrácení).

Které plavky jsou in?

A jak vypadají letošní plavkové trendy? Nová sezona je poměrně maximalistická. Jasně, s jednoduchými bikinami nikdy nic nezkazíte, zejména, když vám skvěle sedí, největším hitem je ale hra na efekt. V kurzu jsou plavky s nejrůznějšími prostřihy a důraz je kladen také na zajímavé materiály a struktury. Moderní je lesk, třpyt, kamínky a také další efektní prvky jako volány nebo květy.

Pokud vás tenhle styl neláká, pusťte se alespoň do výrazných barev nebo si vyberte plavky s oblíbeným vzorem či potiskem. Největším trendem je leopard, do letních kolekcí se ale vrátily i staré dobré proužky.

Co se týče střihu plavek, vede jakákoli asymetrie (v obchodech najdete krásné modely na jedno rameno) nebo zmiňované prostřihy, které se dotýkají zejména jednodílných modelů. Hledáte-li plavky, které postavu trochu vylepší, vsaďte na modely s popisem tvarující (shaping) nebo „tummy control“, které mají v popisu práce mírně stáhnout bříško a střed těla.

U bikin je výběr opravdu široký a spousta prodejců plavek nabízí jednotlivé díly (jak podprsenky, tak i kalhotky) rovnou v několika střihových variantách, takže si je můžete poskládat tak, jak je vám to příjemné. Trendy jsou vysoce vykrojené kalhotky, které byly populární v 90. letech a vrací se i jednoduché šňůrky. Pokud potřebujete trochu stáhnout bříško, můžete si vybrat naopak vyšší kalhotky, kterých je letos v obchodech plno.

Načítám