Hlavní obsah

Módní svět ovládl tenis. Krátké sukně, šaty a trička s límečkem se nosí i mimo kurt

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Míček je na straně módy! Nezáleží na tom, jestli umíte podávat – do trendu #tenniscore se můžete pustit i v případě, že jste raketu v životě nedržely v ruce. S tenisem návrháři koketují už nějakou dobu, byla to ale herečka Zendaya, kdo rozpoutal opravdový módní turnaj. A jaká jsou pravidla hry? Zařaďte do šatníku krátkou sukni, šaty, polo triko nebo třeba kardigan.

Článek

Po blokecore, tedy estetice inspirované fotbalem (klíčovým kouskem jsou trika, připomínající fotbalové dresy a samozřejmě Samby od adidas), a trendu balletcore, díky kterému se do našich botníků vrátily balerínky, přichází na řadu tenis. K němu návrháři odkazují už několik sezon. Nejvíce ho do středu dění dostala značka Miu Miu, která zpopularizovala krátké skládané sukně a polo trička. O tom, že je tenis oficiálně tím nejvíc cool sportem, ale rozhodla herečka Zendaya, která si zahrála tenisovou trenérku ve filmu Rivalové.

Stylová tenistka Zendaya

Zendaya má pověst jedné z nejlépe oblékaných hvězd současnosti a svůj status ještě stvrdila během premiér filmu Rivalové. Se svým stylistou Lawem Roachem totiž světu naservírovala řadu outfitů inspirovaných tenisem. V Miláně se objevila v bílých mini šatech od Ralpha Laurena, které předváděla v roce 1991 Cindy Crawford, v Římě zase zaskórovala v třpytivých šatech s charakteristickým véčkem. Šaty od značky Loewe doplňovaly boty, které měly na podpatku napíchnuté tenisové míčky a byly stvořené speciálně pro tuto událost.

Tenisová móda tehdy a dnes

Tenisová móda byla populární už v minulém století a největší proměnou prošla ve 20. letech minulého století díky francouzské tenistce Suzanne Lenglen. Ta se rozhodla dát vale nepraktickým dlouhým sukním, ve kterých ženy hrály dříve, a na turnaj si oblékla – na tehdejší dobu krátkou – sukni ke kolenům. Jen o něco později pak přišel tenista René Lacoste s polo triky. Tenis se stal populárním rekreačním sportem a délka sukní a šatů se začala zkracovat. Na mini délku se dostala v 60. letech.

Jak na #tenniscore?

Přeskočme do současnosti. Pokud si chcete pohrát s tenisovými prvky, máte na výběr z několika módních variant. Pakliže rády nosíte krátké sukně, není nic jednoduššího, než si pořídit mini skládanou či plisovanou sukni nebo skort, tedy sukni s šortkami vespod. Sehnat je můžete v oblíbeném řetězci, ale klidně si pořiďte i autentický kousek, ve kterém byste si mohly tenis opravdu zahrát (jestli pak opravdu vyrazíte na kurt, už je věc druhá). V krátké verzi se nosí i tenisové šaty, které samozřejmě nemusí být jen předpisově bílé. Mezi jejich poznávací znaky se řadí plisé nebo sklady na sukni, ale i límečky, zipy nebo tenké proužky v detailech.

Do tenisového stylu neodmyslitelně patří i trika s límečkem, která jsou hitem sezony. Pokud jste tomuto sportu oddané, přidejte polo k tenisové sukni, nosit je ale můžete také jen ke kalhotám s volnějšími nohavicemi. Vyhrát si můžete i s pletenými vestami do véčka, jež se skvěle vrství na košile nebo kardigany, které mají poctivý retro vibe. Pokud hledáte něco volnočasového, můžete si pořídit i mikiny se zipem, klidně v soupravě se šortkami. Do tenisového světa patří i kšiltovky nebo samotné kšilty a samozřejmě také bílé tenisky, ze kterých můžete nechat vykukovat ponožky.

Načítám