Hlavní obsah

5 nejmódnějších sukní sezony: Od průsvitných až po zavinovací, které lichotí křivkám

Foto: Edward Berthelot, Christian Vierig, Gettyimages.com

Foto: Edward Berthelot, Christian Vierig, Gettyimages.com

Pohráváte si s myšlenkou, že byste rozšířily svou sbírku sukní? Pokud nemáte jasnou představu o tom, jak by měla vypadat, inspirujte se současnými módními hity. Vytipovali jsme pro vás pět silných trendů, se kterými rozhodně chybu neuděláte.

Článek

Ačkoli sezona sukní trvá oficiálně 365 dní, na jaře a v létě se na ně samozřejmě spoléháme mnohem častěji. Pokud si jejich sezonu chcete užít na maximum a zvažujete, že si přikoupíte další exemplář, máme pro vás pár stylových návrhů. Nejvíce se momentálně nosí sukně, které jsou…

Průsvitné

Nelekejte se, nebudeme vám podsouvat skrz naskrz průhledné sukně, ve kterých chodí hollywoodské hvězdy. Transparentní trend, který v posledních letech hýbe módním světem, se dá pojmout i poměrně decentně. Stačí, když se budete soustředit na kousky vybavené alespoň částečně podšívkou. Pustit se můžete i do krajky nebo lehkého šifonu. Při stylingu pak pamatujte na základní pravidlo, že čím odvážnější sukně je, tím spíše byste měly zbytek outfitu volit střídmější a zahalenější.

Zavinovací

Zavinovací sukně jsou nejen trendy, ale také lichotivé a svědčí i ženám s plnými křivkami (zejména hruškám). Jejich asymetrický střih navíc funguje jako zajímavý prvek a tvoří rozparek, který opět siluetě prospívá. A na co si dát při jejich kombinování pozor? Zbytečně si nepřekrývejte pas a využijte toho, jak žensky sukně vypadá. Vršek alespoň částečně zastrčte do sukně, a pokud budete přidávat druhou vrstvu (například přes tílko), snažte se, aby její délka sahala do pasu.

Mini

Sukně se v letošní sezoně obecně prodloužily a nejvíce modelů najdete v maxi délkách, trendem je ale i opačný „extrém“ a tím je mini. Při kombinování krátké sukně doporučujeme znovu přidávat vršky, které jsou zahalenější – skvěle funguje klasická bílá košile, top s dlouhým rukávem nebo tílko, doplněné sakem. A na které sukně se letos vyplatí zaměřit? Na ty, které jsou zajímavé – ať už barvou, květinovými aplikacemi nebo třeba řasením.

Dlouhé

Přejdeme rovnou k dlouhým sukním, které jsou letos nesmírně populární. Maxi sukně jsou náročnější na styling a potřebují citlivě vyvážit podle toho, jaký model máte před sebou, obecně ale platí, že se i v tomto případě vyplatí vršek zastrčit do sukně. A jako vždy se snažte o udržení rovnováhy – k objemnějším sukním, které jsou momentálně in, přidejte co možná nejužší vršek (případně i takový, který odhaluje kůži, jako je tílko), u vypasovanějších střihů můžete postupovat opačně. Vyzkoušet můžete například spojení s lehkou košilí nebo halenkou.

Saténové

V kurzu zůstávají i saténové sukně, na které se módní svět soustředí už několik posledních let. Pokud je ještě v šatníku nemáte, dejte jim šanci a zbytečně se jich nebojte. S případným stažením bříška vám pomohou stahovací kalhotky nebo body, a pokud budete zůstávat u klasického spodního prádla, dbejte na to, aby bylo bezešvé. Prádlo rýsující se pod sukní zkazí dojem z krásného kousku. Na styling tahle sukně náročná není – sluší jí téměř každý kontrastní kousek. Nic nezkazíte košilí, bavlněným trikem, tílkem, ale i svetříkem nebo sakem.

Načítám