Hlavní obsah

Top 12 trendů pro módní podzim: Sezonu ovládnou kostky, průsvitné sukně i bohémský styl

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Nejen štěstí, ale i móda přeje připraveným. A také dobře informovaným… Chcete mít náskok a vědět, co se bude v nové sezoně nosit? Zchlaďte se s námi pohledem na 12 klíčových trendů nadcházejícího podzimu.

Článek

Ačkoli se může podzim zdát v horkém letním dni vzdálený, už brzy se stane realitou. Využijte poslední příležitosti k oblečení oblíbených letních kousků a začněte pomalu přemýšlet, jak by mohl vypadat váš šatník v nadcházejících týdnech a měsících. Vmísíte do něj některý z aktuálních trendů, nebo zůstanete čistě u toho, co se vám osvědčilo v minulosti?

Začátek nové sezony představuje lákadlo pro všechny módní nadšence, které baví experimentovat. Trendy představují další stylové cestičky, kudy se mohou vydat na neprobádaná (nebo alespoň dávno nenavštívená) módní území. Kam nás návrháři nasměrují tentokrát?

Ženskost na prvním místě

Hlavní myšlenkou podzimu a zimy je návrat k ženskosti. Ačkoli se i nadále počítá s oversized siluetou, mnohem více prostoru dostaly kousky s jasně definovaným pasem. Po letech, které se nesly ve znamení tichého luxusu, je móda stále poměrně realistická a přímá, je v ní ale mnohem více efektu a hravosti.

Nahota versus objem

Velký důraz je kladen na materiály a stále aktuální zůstávají i lehké transparentní látky. Ve vzduchu tak stále visí otázka, jestli jsou ženy ve větším měřítku ochotné přijmout fakt, že sukně může být průhledná nebo že kousky tvářící se jako spodní prádlo mohou plnit funkci svrchního oblečení.

Ale nejde jen o jemnou síťovinu nebo krajku. Daří se i druhému extrému – objemným umělým kožešinám a huňatým kabátům připomínajícím plyšového medvídka nebo třeba kobereček z obýváku. Tyhle obrovské svršky udělaly na přehlídkách obrovský dojem, ať už to byl kabát od Stelly McCartney, značek Alaïa, Alexander McQueen a Balmain, nebo od návrháře Prabala Gurunga.

Boho šik a moderní pleteniny

Velkým tématem podzimu je také boho styl, ke kterému svět svedla značka Chloé. Trend, vycházející z módy 70. let, se nesl celou její kolekcí a zapříčinil zvýšený zájem o lehké halenky s volánky, džíny do zvonu, ale i rozevláté šaty, které se budou skvěle kombinovat s vysokými kozačkami.

Podle návrhářů se letošní podzim neobejde ani bez luxusně vypadajícího úpletu, kvalitního kabátu nebo kalhotového kostýmu, který už ale v šatníku dost možná máte z předchozích sezon. Podobně jako kousky s leopardím vzorem – ty byly obrovským hitem letošního jara a kralují i nadále.

12 top trendů pro podzim a zimu 2024/25

Načítám