Hlavní obsah

Módní investice, které nebudete litovat? Kalhotový kostým! Vyberte si ten svůj a pořádně ho využijte

Foto: C&A

Foto: C&A

S jeho nákupem nezískáte jen silnou módní dvojku, ale i plně soběstačné jednotlivce, které můžete pravidelně vytěžovat. Kalhotový kostým je investicí, jíž nebudete litovat, a my vám poradíme, kde momentálně najdete ty nejstylovější varianty.

Článek

Kalhotové kostýmy jsou v posledních letech nesmírně populární. Na tom, že se nosí s takovou frekvencí, má určitě zásluhu i fakt, že se postupně proměnilo i jejich pojetí. Kostým už nevnímáme jen jako čistě formální kousek, vhodný leda do kanceláře nebo společnosti, a naučili jsme se ho odlehčit bavlněnými tričky, teniskami nebo trendy masivními sandály.

20 nejstylovějších kalhotových kostýmů

Plusem kalhotových kostýmů je také to, že se dají sehnat v tolika různých provedeních, barvách a střizích, že si opravdu nejde nevybrat. Hrát si lze se střihem kalhot, které můžou být příjemně volné, a dokonce i v jogger stylu, tedy se šňůrkou a pružným pasem jako tepláky, což je skvělá varianta pro ty z vás, které hledají model v ležérnějším stylu. Co se týče sak, stále dominují oversized střihy, v obchodech ale natrefíte i na hromadu projmutých kousků. Populární verzí na jaro a léto jsou pak kostýmky ze lnu a lněných směsí, které mají zase úplně jiný stylový nádech a skvěle se hodí i do prázdninového kufru.

Vesta jako extra tip

Spousta kalhotových kostýmů nabízí také příjemný bonus – vestu, kterou můžete obléknout pod sako. Tenhle původně pánský kousek je už několik sezon trendy a dokáže skvěle osvěžit šatník. Využít se dá totiž i jinak než jen coby součást kostýmu. Obleková vesta se nosí také místo topu, kdy ji můžete přidat i k oblíbeným volným džínům nebo širším kalhotám.

S kalhoty i sakem si vyhrajete

A stejně jsou na tom samozřejmě i samotné kalhoty a sako. Oba kousky můžete shodit ležérními prvky, které jim uberou na serióznosti. Sako využijete ke všem možným kalhotám, džínům, ale i sukním a šortkám a přehodit ho samozřejmě můžete i přes oblíbené letní šaty. K formálně působícím kalhotám pak přidejte bavlněné tričko (nezapomeňte ho zastrčit do kalhot), ale klidně i stylovou mikinu.

A jak na večerní look?

Pokud naopak stavíte večírkovou módní variantu, zkuste sako obléknout jen tak na holé tělo (jistit vás samozřejmě může kromě prádla i body, bandeau top nebo tílko) a ke kalhotám obujte boty na podpatku. Klasikou jsou lodičky, ještě lépe ale vypadá, když množství látky vyvážíte otevřenou obuví a zvolíte sandálky na podpatku. Nezapomeňte na psaníčko nebo minikabelku!

Načítám