Hlavní obsah

Leopard je módním hitem roku 2024, jak ho ale nosit? Skvěle vypadá na sukni, kalhotách i kabelce

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Leopard letos číhá na každém rohu a my vám radíme, abyste si touhle šelmou zbytečně nenechaly nahnat strach. Kombinování jejího vzoru totiž není tak složité, jak by se mohlo na první dobrou zdát. Chcete pár příkladů? Podívejte se, jak se dá naložit s potištěnou sukní, kalhotami nebo kabelkou.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Zvířecí potisky jsou pro spoustu žen lákavé i obávané zároveň. Když se ale na jejich kombinování podíváte zblízka, zjistíte, že v něm žádné velké složitosti nejsou. Chcete to zkusit? Zaměřte se na leoparda, který je letošní módní jedničkou.

Jeho vzoreček ovládl jarní módu a objevil se na přehlídkách Celine, Dolce & Gabbana nebo Nina Ricci, podobně úspěšný byl ale i v nových kolekcích pro nadcházející podzim/zimu, kdy ho k sobě přibraly značky Dior, Isabel Marant nebo Zimmermann. Predikce pro další měsíce je tím pádem jasná – leopard tu s námi ještě chvíli zůstane.

V hlavní roli sukně

Ačkoli se o leopardích potiscích mluví v souvislosti s maximalistickým trendem mob wife, přidat do šatníku je můžete i v případě, že fandíte střízlivější eleganci. Skvělým příkladem je leopardí sukně, které prospívá přítomnost jednoduché bílé košile a trendy sandálků. Pro ležérnější look můžete košili vyměnit za bavlněné tričko a místo podpatků vklouznout do tenisek, balerínek nebo rovných sandálků.

Leopardí kalhoty

Podobně jako se sukní můžete naložit i s leopardími kalhotami. Basic triko i košile jim prospějí, pokud ale chcete vyzkoušet něco kreativnějšího, přidejte do party denim. Módní influencerka Emili Sindlev sáhla po džínovém kabátu, fungovat ale bude i spojení se sakem nebo volnější džínovou bundou.

Šaty na ramínka

Pokud se téhle šelmy nebojíte, skočte rovnou do leopardích šatů. Aby nepůsobily kýčovitě, doplňte je dvěma způsoby. Elegantními a klasickými kousky (například černými lodičkami, které jsou u druhé fotky) nebo naopak moderními prvky. Kromě masivních tenisek to mohou být také trendy balerínky nebo sandálky se šněrováním, čemu se naopak vyhněte, jsou úporné snahy o sexy look.

Vzorovaný kabát

Coby příklad vám ukazujeme kabát, úplně stejně ale můžete naložit i s delším leopardím sakem, kterých jsou jarní kolekce plné. Vzorovaný kousek můžete přidat k moderním cargo kalhotám nebo chcete-li kapsáčům a klidně je doplňte košilí s jemným proužkem. Podobný módní postup bude fungovat i u dalších kalhot s širšími nohavicemi.

Leopard a barvy

Jakkoli se může zdát, že leopard souzní vesměs jen s neutrálními barvami, opak je pravdou. Jeho hnědočerný vzor dobře pasuje i k různým výrazným odstínům. Až budete skládat barevný outfit, zkuste k němu přidat leopardí kabelku nebo třeba boty – nikoli ale obojí.

Načítám