Hlavní obsah

Leopard je hitem roku, jak na něj, když s ním začínáte? Vsaďte na boty, kabelku nebo jen pásek

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Leopardí vzor je jedním z nejsilnějších trendů letošního roku. Jeho skvrnky ale umí být stejně křiklavé jako on sám a spousta žen k němu přistupuje s ostychem. Pohráváte si s myšlenkou, že byste to zkusily? Začněte pozvolna a šelmu pusťte nejprve na boty, kabelku nebo třeba pásek.

Článek

Lev je možná králem zvířat, módnímu světu ale pevně vládne leopard. Dařilo se mu už na přehlídkách pro letošní jaro/léto a sílu neztratil ani na podzim. Leopardí vzor se ve velkém objevil i na přehlídkách pro nadcházející podzim/zimu, což znamená, že zasáhne i do roku 2025.

Pokud patříte k dlouholetým obdivovatelkám téhle šelmy, možná už pár vzorovaných kousků v šatníku máte. V případě, že se skvrnkami teprve začínáte a zdráháte se do nich pustit naplno, vám doporučujeme začít módní lekcí číslo jedna a tím je „bezpečné“ zařazení vzoru na doplňcích.

Jak s leopardem opatrně začít?

Jakkoli může na první pohled působit komplikovaně a náročně, zdání klame. S leopardím vzorem se pracuje poměrně snadno. Je to díky barvám, které se obvykle pohybují na škále od velbloudího odstínu přes hnědou až po černou. Leopard se dobře kombinuje se všemi neutrálními odstíny, bát se ale nemusíte ani přidání výraznější barvy.

Na „seznamovačku“ s touhle šelmou jsou ideální například boty, které nezabírají velkou část outfitu a dají se přidat ke všem jednoduchým sestavám, včetně takové klasiky jako džíny, triko a sako. A nemusí to být hned boty s extra vysokým podpatkem, které mají tendenci působit agresivně. Vklouznout můžete do vzorovaných balerínek, decentních lodiček, ale klidně i tenisek (ty leopardí z kolaborace Adidas x Wales Bonner patřily k nejžádanějším párům sezony).

K nekomplikovaným outfitům se skvěle hodí i leopardí kabelka, a pokud chcete začít s ještě drobnějším kouskem, zakomponujte do vašeho modelu třeba pásek, šátek nebo kšiltovku. Pozor, vždy po jednom – přidání dvou leopardích prvků funguje jen v ojedinělých případech. Například u all black looků, tedy celá v černém.

20 módních tipů

Projděte si naše módní tipy, ve kterých najdete vzorované boty, kabelky, ale i pásky nebo šátky. Pokud si nejste jisté, jestli vám to bude s touhle šelmou klapat, nepodnikejte zbytečně velké investice a začněte třeba s balerínkami za pár stovek nebo malou kabelkou. V opačném případě se naopak podívejte po botách nebo kabelkách v koženém provedení, které vám vydrží dlouhá léta. I když se leopardí horečka přežene, tenhle vzor z módy nikdy úplně nevyjde.

Načítám